Rob en Ria Kegel

Rob en Ria

Welkom op onze nieuwsbrief!

De komende twee maanden zijn we in Lissabon, Portugal.

We zijn hier omdat we via, M-power, gaan werken in ConCafe. Dat is een ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt. Waar ze koffie kunnen drinken, een praatje maken en gewoon elkaar ontmoeten.

Met deze nieuwsbrief willen we jullie  meenemen in ons leven hier in Lissabon. Natuurlijk hopen ook we dat het daarmee jullie project zal worden.

De reisweek:

Op 27 januari zijn we met een volgepakte auto vertrokken voor een vijf dagen durende reis naar Portugal met als eindbestemming Sao Pedro Da Cadeira, een kleine plaats op ongeveer 50 autominuten van Lissabon maar slechts 10 autominuutjes van de kust, de Atlantische

Salamanca

Salamanca

Oceaan. Van te voren hadden we de route, met niet al te veel kilometers per dag al bekeken. In Salamanca, Spanje, hebben we genoten van een dagje toerist zijn. Goede keus. Salamanca heeft een prachtige kathedraal, met een oud en nieuw deel. De moeite van een bezoek meer dan waard en het is een gezellige drukke (studenten)stad, vooral ‘s avonds.

En nu:

We hebben onze eerste werkdag in ConCafe achter de rug. Een lange dag die al begon om 6 uur in de ochtend. Voor de opening moet er voorraad worden ingekocht en de ruimte warm en presentabel zijn. Krystal Loeber, coördinator van het project, geeft ons nog net een stoomcursus ‘omgaan met een professionele koffiemachine’. Een vervolg zal echt nog nodig zijn😊. Op deze hele drukke zaterdag was daar echt geen tijd voor.

Het doel van ConCafe is om een fijne en veilige plek voor de mensen uit de naaste omgeving te zijn. Koffie en eventueel iets erbij is gratis maar er staat er een donatie-pot op de counter.

De ruimte, en de ruimte onder ConCafe, wordt ook door de plaatselijke 3 gemeenten gebruikt en door EUNC (Europeën Nazarene Bible College).

Ook:

We hebben de Kerk van de Nazarener in Cascais bezocht. We zijn al twee keer uit onze jas gewaaid aan de Atlantische Oceaan. We weten onze weg in de directe omgeving van het huis waar we mogen wonen al aardig te vinden. Het is helder en zonnig weer. Maar we hopen vurig dat het in de loop van de tijd nog iets zal opwarmen.

Adeus!

Rob en Ria

Wil je iets meer zien van Concafe, bekijk dan deze video: https://vimeo.com/231522621