Kerk van de Nazarener

De Kerk van de Nazarener Amersfoort is een open en optimistische kerk waar de liefde van God centraal staat. Onze naam verwijst naar de beroemdste inwoner van het stadje Nazareth: Jezus Christus. Bij de kerk in Amersfoort zijn ruim 700 mensen betrokken, in drie gemeenschappen verdeeld over de stad.

Wie we zijn

God is liefde. Dat is het hart van ons geloof. Dat geloof is ontstaan door het leven, de woorden en daden van Jezus Christus. Hij is de beroemdste inwoner van het stadje Nazareth. Vandaar onze naam. Jezus is voor ons hèt toonbeeld van het allergrootste, het allermooiste, het allerheiligste… van God. In zijn passie voor zuiverheid, gerechtigheid, vrijheid, heeft Jezus God een gezicht gegeven.

Wij geloven dat God alles nieuw wil maken. Dat wil zeggen: zoals het door Hem bedoeld is. In Jezus zien we het begin van de nieuwe wereld die God aan het vormen is. Jezus verbond zich in totale overgave aan God en mensen. Hij nodigde anderen uit om zijn weg van radicale liefde te volgen en zo Gods wereld binnen te treden.

Lees meer: Wie we zijn

Zondagse bijeenkomsten

De zondagochtend is het moment van onze gezamenlijke bijeenkomsten. Dit moment in de week houden we vrij om stil te staan bij wat er echt toe doet in het leven: bij wie God is, bij wat Jezus heeft laten zien. We stemmen onze harten af op wat Gods Geest tot ons te zeggen heeft. Muziek, woorden uit de Bijbel, verhalen, gesprekken, rituelen helpen daarbij.

Het is onze wens dat de bijeenkomsten op zondag helpen om op adem te komen. Ze zijn er om ons te helpen om bewust te leven. Het is onze wens dat de heilige Geest ons er inspireert om de nieuwe week onszelf in liefde te verbinden aan onze medemens. Dat is de manier om uiting te geven aan ons geloof en om God te eren.

Kringen

In Amersfoort en omgeving heeft onze kerk ruim twintig zogenoemde kringen. Dit zijn kleine groepen (van drie tot twaalf personen), die regelmatig bij elkaar komen om in het licht van Bijbel met elkaar te spreken over zaken die hen bezighouden. Kringen zijn een goede gelegenheid om elkaar persoonlijk te leren kennen, van elkaar te leren en elkaar te steunen.

De samenstelling van de kringen is divers. Sommige kringen hebben zich georganiseerd in een bepaalde wijk, andere kringen bestaan uit mensen van dezelfde leeftijd of dezelfde interesses.

Als je meer over de kringen wilt weten, of als je op zoek bent naar een kring, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tieners

De kerk is een gemeenschap van kinderen, jonge en oudere volwassenen en… tieners. We willen kerk zijn samen met hen. Tegelijkertijd vinden we het belangrijk om voor hen plekken te creëren die speciaal op hen zijn afgestemd.

 

Lef-groepen

De tieners in onze kerk komen onder meer bij elkaar in zogenoemde Lef-groepen. Deze groepen bestaan uit zes tot twaalf tieners die een aantal jaar met elkaar en hun leiders optrekken. Eenmaal in de veertien dagen komen ze bij elkaar in de huiskamer van de leiders. Het doel: lol maken, met elkaar meeleven, God beter leren kennen.

 

Lekker belangrijk

Op iedere tweede zondag van de maand is er op zondagochtend een speciale bijeenkomst voor alle Amersfoortse tieners. Deze activiteit vindt plaats bij de Speeltuinvereniging Kruiskampkwartier aan de Pullstraat 3. Met elkaar hebben ze het over wat echt belangrijk is… misschien wel het allerbelangrijkste. Natuurlijk maken ze er een gezellige boel van. Met goede muziek, sport en spel. Samen gaan ze op zoek naar wie Jezus is en hoe de Bijbel over hem spreekt.

Lees meer: Tieners

Introductievideo

Screenshot

Twitter